0
(0)

Neschopnost dosáhnout nebo udržet erekci pro uspokojivý pohlavní styk, označovaná občas i jako impotence, trápí stále častěji i mladých mužů.

problemy-s-erekci


Příležitostný zkrat není ničím neobvyklým, protože mnozí z nás jsou vystaveni každodennímu stresu. Pokud by se ale problémy opakovaly, mohou být příznakem vážnějších zdravotních problémů, které vyžadují odbornou léčbu.

Ne vždy má však nekvalitní erekce příčiny ve fyzickém zdraví, občas jsou za ní i emocionální potíže, nepohoda v práci či ve vztahu. Ne všechny mužské sexuální problémy musí být zákonitě spojeno s erektilní dysfunkcí.
Známe i takové dysfunkce jako předčasná ejakulace, opožděná nebo chybějící ejakulace, případně nedostatek zájmu o sex obecně. Protože dnes má mnoho mladých lidí podobné problémy, určitě není ostuda sáhnout po řešení a mluvit o tom.

Erektilní dysfunkce u mladých třeba řešit

Statistiky uvádějí, že erektilní dysfunkce se zvyšuje s věkem. Postihuje asi 4% mužů po 50-tce, ale téměř 17% po 60-tce. Kromě toho trápí až polovinu pánů po 75-ce, kteří mají výrazné potíže dosáhnout v sexu plnohodnotné uspokojení.

I když se riziko erektilní dysfunkce zvyšuje s věkem, není nevyhnutelným důsledkem stárnutí. Obecně se spíše třeba držet toho, že čím zdravější člověk je, tím jsou lepší i jeho sexuální funkce.

muzsky-problem-s-erekci

Důležité je mít klid v penisu

I když se zdá, že při sexu je penis absolutně napjatý a všechno v něm doslova vře, relax se v tomto případě nespojuje s dysfunkcí, právě naopak, je příznakem toho, že vše je v pořádku.
Erekce je výsledkem zvýšeného průtoku krve do penisu, který může stimulovat sexuální myšlenka nebo přímý kontakt. Když se muž vzruší, svaly v penisu začnou relaxovat.
Tato relaxace umožňuje takto zvýšit průtok krve v artérií penisu. Krev vyplní dvě komory v jeho nitru. Vzhledem k tomu, že se komory naplní krví, penis roste. Erekce je ukončena, když se uvolní svaly a akumulovaná krev může zase proudit ven z penisu.

K erektilní dysfunkci může dojít v jakékoliv fázi erekce

Pokud jsou tepny vedoucí do penisu příliš poškozené a nedokážou se správně otevřít, čímž se zabrání průniku krve, dochází k erektilní dysfunkci.
Potencionálních příčin je ale mnohem více. Za všechny můžeme zmínit ty nejčastější, mezi které patří kardiovaskulární onemocnění, cukrovka, poškození rakovinou nebo chirurgickým zákrokem, stres, úzkost, zranění, osobní problémy, kouření, užívání drog a alkoholu.
Tyto faktory mohou na tělo, a tedy i kvalitu erekce působit samostatně, ale i v kombinaci. Je třeba si uvědomit, že erektilní dysfunkce je léčitelný stav.
Čím dříve se rozhodnete pro návštěvu odborníka, tím rychleji si budete moci znovu užívat smysluplný sex.

 Známe také celá řada léků na zlepšení erekce, z nichž mnohé jsou založeny na čistě přírodní bázi. 

 

Z toho vyplývá, že nehrozí žádné vedlejší účinky, ale spolehlivost zvykne být vysoká. Typ medikamentu závisí na příčiny erektilní dysfunkce.

Možná by neškodilo, kdybyste si prohlédli srovnání tabletek nebo test pilulek. Nejvhodnější je poradit se s lékařem, který Vám pomůže identifikovat příčinu a nasadit nejvhodnější léčbu.
Pokud ale pociťujete neschopnost erekce jen výjimečně, ve zvláště vypjatých situacích, celkem klidně můžete sáhnout po volně prodejných lécích na podporu potence.

O problému se ale neostýchejte diskutovat, protože v mnoha případech může být za ním mnohem více. Nespoléhejte se také na neznámé značky a levné napodobeniny, které najdete online. Ne všechny jsou totiž bezpečné.

Jsme přesvědčeni, že tabuizované a konzervatismus ohledně erekce nemají v 21. století co dělat. Tak hlavu vzhůru a postavte se svému problému čelem.

Kliknutím na hvězdičku ohodnoťte!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hlasy! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.